Even voorstellen…

Hallo huisdier eigenaar,

Laat ik eens wat vertellen over mezelf; mijn naam is Carola Wezeman-Vandewall en zo lang als ik me kan herinneren wil ik dieren verzorgen. Na mijn ouders gek gemaakt te hebben voor een huisdier mocht ik eindelijk een huisdier, maar geen paard, hond, kat of reptiel. Dus na lang nadenken en wat onderzoek heb ik gekozen voor een cavia. Mijn broer had gekozen voor een konijn en overdag brachten ze veel tijd samen door. Omdat mijn cavia niet zindelijk was en mijn broer zijn konijn wel, vond hij het eerlijker als ik de helft van het konijnenhok schoonmaakte. Niet de meest leuke taak maar ja ik was met het konijn bezig.

Na meerdere cavia’s van mij (helaas wou mijn broer geen konijnen meer) ben ik de opleiding Dierenverzorger/manager. Hier heb ik veel geleerd over de verzorging van verschillende dieren. Ook op mijn verschillende stages zoals bij stichting AAP, trimsalon en dierenartsenpraktijk Claudia Gorissen en Schmeitz heb ik heel veel geleerd en met heel veel plezier gewerkt. Hierna ben ik gaan werken bij dierenactie en welness4pets, waar mijn kennis van dieren en dierenproducten nog meer gegroeid is.

Op mijn stages bij de verschillende dierenartsen heb ik geleerd hoe je medicijnen moet toedienen bij verschillende diersoorten. Ook het monitoren van de patiënten was een van mijn favorieten opdrachten. Bij de trimsalon hCarola wandeling1eb ik me voornamelijk bezig gehouden met het wassen en föhnen van de honden. Ondanks dat ik soms even nat was als de hond heb ik me altijd kapot gelachen. Thuis honden wassen is meestal wat lastiger gezien het materiaal, maar ik hou van een uitdaging.

Naast al dit heb ik eigenlijk altijd gelet op dieren die niet van mij zijn. Vrienden die op vakantie gaan en hun huisdier helaas niet kunnen meenemen, buren die langer weg zijn dan dat hun hond binnen kan blijven. Ik ben de eerste in die in de rij staat om hiervoor te zorgen. Dus waarom deze service voor anderen niet aanbieden en van mijn hobby mijn werk maken, zodat nog meer dieren een goede verzorging krijgen en het baasje een gerust hart.

Ondertussen wonen we in een vrijstaand huis met een goed omheinde tuin zodat de honden lekker in de tuin kunnen los lopen. Ook de konijnen en cavia’s krijgen losloop tijd. Veel mensen vragen aan mij of ik ze dan ook aandacht geeft en knuffel, waarop ik altijd antwoord natuurlijk waarom zou ik het leukste van mijn werk overslaan.

Verder doe ik al meer dan tien jaar aan judo. Sinds een paar jaar geef ik ook les aan de kinderen van JC Kano Houthem. In de zomervakantie help ik mee met kindervakantiewerk Meerssen, waar ik meesstal een groep met kinderen begeleid. Als er spelfouten in een bericht van mij zeg ik daarvoor alvast sorry, maar ik heb dyslexie en kan het dus niet helpen 🙂

Zo genoeg vertelt over mezelf. Ik hoop u te zien in een persoonlijk gesprek, waar we het gaan hebben over uw wensen voor uw huisdier

 

Met vriendelijke groet,

Carola Wezeman-Vandewall